Вражеският дрон, който уби трима американски военнослужещи и рани десетки други в

...
Вражеският дрон, който уби трима американски военнослужещи и рани десетки други в
Коментари Харесай

Разследване на Пентагона сочи, че дронът, убил американски военни в Йордания, е бил объркан с американски

Вражеският дрон, който умъртви трима американски военнослужещи и рани десетки други в Североизточна Йордания, може да е бил комплициран с американски дрон, летял назад към базата на Съединени американски щати, обявиха двама представители на Пентагона, представени от Българска телеграфна агенция.

По думите на чиновниците, поискали да останат анонимни, предварителните данни сочат, че вражеският дрон, поразил базата, може да е бил взет за американски безпилотен летателен уред, който е правил полет по същото време. 

Вражеският обект е летял на дребна височина, до момента в който американският дрон се е прибирал към базата. В създалата се обстановка системите за противовъздушна защита не са били задействани и не е имало опит атакуващият дрон да бъде свален. 

Това пояснение за метода, по който са били преодолени американските системи за Противовъздушна отбрана, се появява в миг, в който Белият дом съобщи, че не желае да стартира война с Иран, макар че президентът Джо Байдън се закани да предприеме ответни ограничения. Според американското държавно управление точно Техеран стои зад офанзивата. 

Дръзкото нахлуване, което съгласно Вашингтон е дело на ирански проксита, основава спомагателни компликации в така и така напрегнатата обстановка в Близкия изток. Правителството на Байдън се пробва да не позволява войната сред Израел и " Хамас " да се трансформира в по-широк районен спор.

" Президентът и аз не толерираме офанзивите против американски сили и ще предприемем всички нужни дейности, с цел да защитим Съединени американски щати и нашите военни ", сподели американският министър на отбраната Лойд Остин, откакто се срещна в Пентагона с генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг.  

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР